×

Попередження

JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /var/www/zirkova40/zirkova40.kiev.ua/images/gallery/0518/DEKO
×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/0518/DEKO
Друк

В період з 20 по 24 вересня 2018 року делегація  учнів разом з вчителем спеціалізованої школи № 40 Святошинського району м. Києва перебували на заключній Конференції дітей у м. Нюрнберг.

             Організатори Конференції дітей прагнули  почути думки та ідеї дітей – представників різних країн, щодо майбутнього Європи та цілого світу. На конференції були діти з України, Ліхтенштейну, Греції, Боснії та Герцоговини, Іспанії, а  також були представники Малайзії. Всіх дітей розселили по двох молодіжних готелях.          

     Першою до Нюрнберга прибула наша українська делегація. Зустріч була теплою, в аеропорту Нюрнберга нас зустріли журналісти місцевого радіо та  телебачення та  організатори конференції.  Після інтерв’ю ми попрямували до готелю, звідки після заселення й обіду відправились на виставку «Fragebücher». Там нас зустрів Йоганнес Фолькман – організатор конференцій у різних країнах і фінальної в Німеччині. Трохи згодом прибули делегації з Італії, Македонії та Болгарії.  

     Другого дня ми займались різьбленням в готелі, разом з представниками інших країн, а після обіду нас поділили на 5 груп і  з дозволу власників ми писали крейдовою фарбою наші гасла на автомобілях на вулицях м. Нюрнберга. Після того ми поїхали до  Національного історичного музею Німеччини, де відбувалось відкриття конференції. Ми грали у різні ігри та знайомилися. Ми познайомились із 13-тирічною  Алісою з Мюнхена, батьки якої переїхали туди з України. Вона була учасником дитячої газети, яка приїхала на Конференцію для написання статті.  Цей день познайомив нас з іншими учасниками конференції, деякі з яких навіть не знали німецької. 

   На третій день перебування нашої делегації в м. Нюрнберг ми працювали  в робочих групах, придумували цікаві запитання, які діти хочуть адресувати  політикам, відомим артистам і просто пересічним громадянам. Крім того, учасники Конференції дітей визначили також 100 осіб, яким вони хочуть адресувати свої запитання. 

На четвертий день ми прощались з усіма учасниками Конференції, які були присутні і писали кожному на аркуші паперу слова, які ми хотіли б сказати на прощання. Ввечері в музичному театрі ми дивились виставу Паперового театру. Декорації вистави, яка була присвячена темам Конференції дітей, виставили на аукціон і нам вдалось виторгувати її у інших команд. 

 В останній день перебування в Нюрнберзі ми гуляли по місту, роздивлялись визначні памятки міста та архітектури, відвідали декілька магазинів із книжками, одягом, смачною їжею та різними сувенірами. Ми гуляли на головному ринку у центрі міста, бачили величезні фонтани та споруди, які мали багато різних елементів і весь час дивлячись на неї можна було поспостерігати щось нове.  

Найцікавішою була екскурсія до Собору Святого Петра, що знаходився недалеко від ринку. 

Весь час ми переживали різні позитивні емоції і гарні враження від міста, програми вцілому та нових знайомств і кожен момент приносив нам лише прекрасний настрій. Ця подорож допомогла  нам поглибити наші знання німецької мови, знайти нових друзів та носолоджуватись перебуванням в Німеччині.

Ми щасливі, що взяли участь в Конференції дітей у Нюрнберзі і чекаємо на нові подорожі та захоплюючі пригоди.

 

 

 

{gallery}gallery/0518/DEKO{/gallery} 

 

Перегляди: 879