Казкотерапія за НУШ. Позитивні казки - зустріч чотирикласників з письменницею Юлією Сидорчук

Сьогодні відбулася зустріч учнів 4 класів з Юлією Вікторівною Сидорчук, яка презентувала книгу "Позитивні казки".

 Ще вчора, вчителі четвертих класів: Барташевич Лілія Леонідівна, Грінчак Світлана Петрівна, Семенчук Галина Федорівна відвідали тренінг «Адаптація до навчання у школі у концепції НУШ», проведений  практичним психологом ШДС «Лісова Казка» та гімназії «Апогей» Артеменко Наталією Анатоліївною.  

Одне з питань заняття стосувалося казкотерапії - методу, що використовує казкову форму для інтеграції особи, розвитку творчих здібностей, розширення свідомості, вдосконалення взаємодій з навколишнім світом. Це терапія середовищем, особливою казковою атмосферою, в якій можуть проявитися потенційні можливості особистості, може матеріалізуватись мрія; а головне, в ній з’являється відчуття захищеності та аромат таємниці. 

Теоретичні основи даного питання та тренінгові вправи, сьогодні поєдналися для подальшого втілення у творчі задуми вчителів з метою практичного застосування методу казкотерапії у розвитку та вихованні молодших школярів. 

Учні 4 класів були не просто слухачами, а й творцями нових образів. Після презентації книжки, обговорення творів, Юлія Вікторівна запропонувала дітям створити серію малюнків до казки. Подальшим творчим кроком у дітей буде  створення власної казки. Але це згодом…

Захід був цікавий і корисний для дітей і батьків, оскільки твори, зібрані у збірці розвивають позитивні якості характеру у дітей, формують особистісні якості, необхідні у сучасному світі.

 Для батьків була важливою інформація про доречність вибору казки у вихованні дитини. Всі знають, що для формування певних особистісних якостей у дитини є чудовий засіб - казка. Та чи завжди вибір твору буває вдалим? Виявляється, що ні. Під час зустрічі Юлія Вікторівна розказала, як "народилася" книга "Позитивні казки", за якими особистісними якостями вона структурована. Наприклад, цілеспрямованість та вміння завершувати розпочате… Повідомила про те, як дітки реагують на цю книгу. Батьків та діток познайомила з книгою Помиткіна Е.О. "Виховання дитини. Посібник для майбутніх і справжніх батьків".

 

 


Друк   E-mail