У Києві запрацював освітній хаб Inspiration cafe: для дітей вимушених переселенців і військовослужбовців навчання безкоштовне

         У Києві в Дарницькому районі запрацював освітній хаб Inspiration cafe, навчання в якому є безкоштовним для дітей вимушених переселенців, військовослужбовців і співробітників сфери критичної інфраструктури

        Як наголошується, хаб Inspiration cafe – це мультифункціональний простір із безкоштовним навчанням, де евакуйовані діти, підлітки та молодь можуть отримати підтримку дорослих для адаптації у нових реаліях, отримати документи про освіту та підготуватись до нового навчального року. 
     Inspiration cafe — це новий формат шкільної освіти. Ми працюємо, щоб внутрішньо-переміщені діти могли продовжити шкільне навчання та знайти натхнення. Окрім уроків за шкільною програмою наші учні розкривають свої сильні сторони, реалізують цікаві міні-проєкти, долучаються до волонтерської роботи у місцевій громаді.

     Додаткова цінність проєкту полягає в тому, що ми працевлаштуємо вчителів з числа ВПО, що дозволяє їм інтегруватися в місцеві громади та полегшує їхню адаптацію на новому місці.
        Також під час навчання дітей забезпечують гарячим харчуванням. Для безпеки передбачена закрита територія, охорона, укриття.
Проєкт освітнього хабу Inspiration cafe в Києві реалізується ліцеєм Educator завдяки локальній субсидії від федеральної компанії GIZ: Perspectives for Eastern Ukraine за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Навчання в хабі є повністю безкоштовним для дітей ВПО, дітей військовослужбовців та співробітників сфери критичної інфраструктури. Під час навчання діти забезпечуються гарячим харчуванням.  Ми піклуємося про безпеку для кожної дитини, тож це закрита територія, є охорона, є укриття в школі та чіткий план дій на випадок повітряної тривоги чи іншої надзвичайної ситуації.

Наша адреса: вул. Чавдар 11,а

Сайт хабу: https://educator.weblium.site/habi-v-ukrayini 

 

Друк   E-mail