«Рок – позитивіст»

Під пісні «ВВ» пройшла молодість цілого покоління. За період існування цієї команди хтось встиг народитися й дожити до 30 років. І цей «хтось» ставився до «водоплясовських воплів» із таким же обожнюванням, як і ті, хто з’ходив з глузду від їх історичних «Танців». «ВВ» це не просто фолк. Це особливий світогляд.

Мартин Борман – "ляльковод" Гітлера

 Единственный из всех подсудимых Нюрнбергского процесса, Мартин Борман был осужден заочно. Не только местонахождение секретаря Адольфа Гитлера оставалось неизвестным еще десятилетия, но и детали его работы и истинная роль в нацисткой Германии. Был ли этот действовавший в тени нацист преданным слугой своего начальника или преследовал только личные цели, став его кукловодом?

 Раїса Горбачова, хто вона?

 Ранок у Москві. На один з міських заводів заходить людина. Одразу видно, що це важлива персона. Його обличчя навпіл приховано фетровим капелюхом. Розмашистою ходою підходить він до робітника й представляється:

 – Я – Михаил Горбачов.

 – Вот это да! – отвечает рабочий. А я и не узнал Вас без Вашей жены.

 Довгі руки Кремля: як «полювали» на Троцького

Радянська влада у всі часи, незалежно від того, хто керував країною – Йосиф Сталін, Микита Хрущов чи Леонід Брежнєв – не любила «інакомислячих» і намагалась позбутися «ворогів народу» різними способами. Одних садили у «психушки», виганяли за межі країни, інших взагалі знищували. Особливо відзначився «вождь усіх народів» Сталін, який і своїм найближчим прибічникам не дуже довіряв. А вже хто насмілився сказати щось супроти нього, одразу ставав персональним ворогом і підлягав «усуненню».

Коктейль від Олексія Толстого

 Судьба подарила нам встречу, а затем многие годы товарищества с довольно известным московским писателем Александром Нечаевым, человеком, без преувеличения, необычной судьбы. Александр Николаевич однажды приехал в Киев, чтобы согласовать с Виктором Кавой перевод его рассказов на русский язык для издания в «Детской литературе». Как было заведено в то время, Виктор Кава на встречи с интересным человеком пригласил своих ближайших друзей Михаила Канюку и Леонида Горлача.

Анна Іоанівна

 Час правління Анни Іоанівни увійшло в історію як період, коли політика в країні наближені до неї люди.

ПРО  ЯКУ  УКРАЇНУ  МРІЯВ  ГІТЛЕР

«Женщин-украинок с красивой фигурой и привлекательной внешностью в возрасте от 15 до 35 лет отправить в Германию домработницами. Предназначение мужчин – работать на нас; там, где они окажутся ненужными, следует позволить им умереть»

 

                                                                                              Адольф Гитлер

Пристрасті великого Льва

По ступеням шавок мы взбираемся высоко-высоко, в святая святых Льва Николаевича:»Грешник поневоле», «Сонечка и дьявол», «Сломалась жизнь», «Красивый идол», «Война за дневники»… Захватывающие путешествия!   Скорее в путь. p>

«Синя борода» Московського царства

Говорять, Іван Грозний був надто жорстоким. Але це дивлячись на те, із ким порівнювати. Скажімо, його старший сучасник – англійський король Генріх VIII – мав шість дружин. Двох з них стратив. Іван обігнав англійського колегу за кількістю дружи. При цьому жодну з них не стратив. Просто засилав у монастирі.

Конструктор космічних кораблів.

Сначала лишь немногие знали его имя. Для остальных он был просто таинственным Главным конструктором. Те, кто встречался с ним: космонавты, инженеры - рассказывали, что он человек колоссальной энергии. А имя его держалось в тайне. И мы понимали, что это, наверное, необходимо. Только потом стало известно, что у него хорошее русское имя и русская фамилия: Сергей Павлович Королёв..

Америго Веспуччі

Цю людину вправі можна називати найзнаменитішим флорентійцем й найзагадковішим мандрівником. Знаменитим – тому що ім’я його ось вже п’ять століть красується на мапі світу, не дивлячись на періодично виникаючі звинувачення у несправедливості такого увічнення. Загадковим – з тієї причини , що більша частина його життя схована від істориків. Дехто з дослідників вважають його видатним мандрівником та кваліфікованим картографом, інші – спритним брехуном, що пригрівся на державній службі. Але все за порядком. .

Людина-загадка

Великий маг або шарлатан?

До ювілею Великої співачки

Алла Пугачова - Лаймі Вайкуле: «Я дуже боюся робити пластичну операцію»

Син світлоносної родини

ССтаровинний будинок в індійській долині Куху, у якому багато років жили і творили Реріхи, осиротів. У січні 1993-го, припинив земне буття Святослав Реріх - видатний художник, великий громадський діяч.

Князь Олександр: час помсти

Після того як в середині XIII століття Русь захопили монголо-татари, вона майже четверту частину тисячоліття перебувала в залежності від Орди.

Таємниця загибелі Леніна

Володимира Леніна вбили за наказом Сталіна? p>

Святослав Вакарчук. Миттєвості.

Он всегда разный: то близкий, то далёкий, но неизменно талантливый.

Віктор Ющенко: про минуле та сьогодення

Самой большой ошибкой во время своего президентства Виктор Ющенко считает назначение премьером Юлии Тимошенко. Самой большой проблемой - отсутствие единства в народе и национальной идеи.

Настанет день, когда и я исчезну…

31 серпня покінчила із собою велика Марина Цвєтаєва..

Примадонні знизили рeйтинг.

До ювілeю вeликоï співачки. Ми продовжуємо публікувати матeріали ЗМІ, які у різні часи характeризують життя і творчість співачки номeр 1 у пострадянському суспільстві..

«Хворий музикою». Петро Ілліч Чайковський

Про життя Чайковського ходило багато легенд, пліток, інколи небезпідставних. Він і правда був «іншою» людиною, тому й писав геніальні музичні твори. Одного разу у житті він прийняв рішення: присвятити себе музиці й залишився вірним своєму рішенню…

Джиммі Картер: зигзаги долі.

У 1977 році Джеймс Ерл Картер-молодший став 39-м президентом США від Демократичної партії, змінивши президента-республіканця Джеральда Форда.

Иван Кулибин

Іван Кулібін... Ця геніальна людина для руської культури є фігурою легендарною та символічною одночасно. Недарма саме його прізвище стало загальним, й нерідко можна почути, як одна людина називає іншу Кулібіним за вміння що-небудь сконструювати.

«Музика прощання»

Фредерік Шопен написав «Похоронний марш»,дізнавшись про невиліковну хворобу?

Іван Іванович Шувалов, або Ідеальний фаворит

Попав в фавориты к годившейся ему в матери государыне, Шувалов вряд ли смущался - фаворитизм был полноценным общественным институтом в жизни Европы, считался замечательным средством, чтобы устроить свои дела. Молодой, красивый, модно одетый Шувалов был сыном своего века и от своего счастья отказываться не собирался.

Анна Бретонська «Двічі королева Франції»

Э та дама прожила на свете всего 37 лет, но за этот небольшой срок успела многое. Она правила крошечным «лоскутком» на карте средневековой Европы и при этом еще дважды вступить на престол могущественной Франции. Звали даму Анна Бретонская.

Валентин Александрович Серов

Валентин Александрович Серов. 1865 – 1911

11 листопада – День Святиого Мартіна, єпископа Турського.

 Антони ван Дейк. Св. Мартин и нищий. Ок. 1618 г

26 липня Народилася Хелен Миррен

Успех – это когда вам дают новую работу. Но я люблю повторять: «Не волнуйтесь о ролях в кино – ищите великие роли в жизни

Її просто називали Залізною леді

4 травня 1979 року Маргарет Тетчер стала прем’єр – міністром Великої Британії, першою й єдиною жінкою – прем’єром цієї країни.

УВАГА! ВАКАНСІЇ!

 Увага! Школа шукає співробітників.

Запрошуємо на роботу працівника харчоблоку

 

Publish modules to the "offcanvas" position.